MTV hesaplama modele göre 2018 sorgula



Bu ay araç sahipleri için vergi ayı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor. Bu yılki verginin ilk taksitinin Şubat günü mesai bitimine kadar yatırılması gerekiyor.

MTV hesaplama modele göre 2018 sorgulamak için tıklayınız

MTV tutarlarında, bu yıl, yeniden değerleme oranı olan yüzde geçen yıl 5.58 oranında artış olmuştu. Bankalar, araç sahiplerine MTV'de vade farksız 6 aya varan taksit imkanı sunuyor. Araç sahipleri için farklı avantajlar da bulunuyor.

MTV'ye (Motorlu Taşıtlar Vergisi) yapılan yüzde 40 zammın ardından 2018 fiyatları merak konusu oldu. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren zam, 2018 yılında binek araçlar için uygulanacak. %40 civarında gerçekleşecek olan zam, aracın yaşı ve motor büyüklüğüne göre değişiklik gösterecek. Peki MTV zammı ardından fiyatlar ne kadar oldu? MTV 2018 hesaplaması nasıl yapılıyor?

Öyle ki; aracın MTV tutarı, kasko sigortası değerlerinin yüzde 5'ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanıyor. Genellikle motor hacmi yüksek fiyatı düşük olan araçlar düzenleme ile daha az vergi ödüyor.

MTV hesaplama işlemi, 2018 yılı itibariyle uygulanması kararlaştırılan %40'lık zam sonrası araştırılmaya başlandı. Yeni araç almak isteyenlerin de etkileneceği zam, aracın motor büyüklüğü ve yaşına göre değişiklik gösterecek. MTV hesaplama işlemi, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. İşte, MTV sorgulama işlemi ve konuyla ilgili detaylı bilgiler

MTV hesaplama işlemi, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yapmış olduğu açıklamanın ardından araştırılmaya başlandı. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV hesaplama işlemi, 2018 yılı itibariyle motor ve yaş durumuna bağlı olarak ortaya çıkacak rakamları niteleyecek. İşte, merakla araştırılan Yeni MTV sorgulama ekranı ve detaylı bilgiler

MTV zammı, 2018 yılı itibariyle uygulanmaya başlanacak. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren MTV zammı, 2018 yılında binek araçlar için uygulanacak. %40 civarında gerçekleşecek olan zam, aracın yaşı ve motor büyüklüğüne göre değişiklik gösterecek.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal yeni yılda uygulanacak Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında zam oranlarını açıklamıştı Ağbal; 'Yasal değişiklikle binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) yüzde 40 oranında artırıyoruz. Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı var, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış olacak' dedi. MTV zammı ile birlikte en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi 258 lira artacak.

DİKKAT: Aşağıdaki Motorlu Taşıt Vergi hesaplama ekranı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aittir. Çıkacak olan rakamlar, vergi güncellemesinin henüz yapılmaması nedeniyle güncel olmayan bilgileri içerebilir.

Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yeni yılda yüzde 40 artış yapılacak. Zammın ardından araç sahiplerinin ödeyeceği MTV tutarı da değişecek. İşte araç sahiplerinin 2018'de ödeyeceği yeni vergi tutarları...

Eski vergi: 646 TL
2018'deki vergi tutarı: 904 TL

(Ödenecek vergi tutarları 1-3 yaş arası araçları kapsıyor)

2017 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) fiyat tabloları Resmi Gazete aracılığıyla vatandaşlara paylaşıldı. Tüm sürücülerin araç, yaş ve silindir hacmine göre ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi fiyatlarında bir önceki yıla nazaran farklılıklar göze çarpıyor. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ilgili tebliğ uyarınca, 1-3 yaş arası 1,600 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan 1,827 lira; 1,800 cm3 - 2,000 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise 2,878 lira MTV alınacak. İşte, 2017 Motorlu Taşıtlar Vergisi fiyatları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ilgili tebliğ uyarınca, 1-3 yaş arası 1,600 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan 1,827 lira; 1,800 cm3 - 2,000 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise 2,878 lira MTV alınacak.

Bu yıl için yüzde 3.83 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırılan MTV listesine göre, en yüksek MTV, 23,586 TL ile 1-3 yaş arasındaki 4,000 cm3 ve yukarısı motor hacmine sahip araçlardan alınacak.

"Vatandaşın tepkisine hak veriyorum"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "8. İstanbul Finans Zirvesi"nde konuştu.ÿBakan Ağbal, ÿaçılış konuşmasının ardından program moderatörünün sorularını yanıtladı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’ne 2018 yılından geçerli olmak üzere yüzde 40 zam yapılmasına yönelik bir soru üzerine, Naci Ağbal, "MTV her sene artıyor. Enflasyon ne kadarsa otomatik olarak artıyor.

Eğer biz bu düzenleme yapmasaydık MTV, 2018 yılında yüzde 15 oranında artacaktı. Örneğin bu sene 500 lira MTV ÿödemiş bir vatandaş, gelecek sene hiçbir müdahale yapmamış olsaydık 575 lira ödeyecekti. İki taksite böldüğümüzde yaklaşık olarak 32,5 lira fazla ödeyecekti. Şimdi biz yasal bir düzenleme yaptık. MTV’de yeni bir tarife ürettik. Bu tarifeye göre rakamlar bunlardır. Bu rakamlarla önceki rakamları kıyasladığımızda bir artış olarak karşımıza çıkıyor. Bu sene 500 ödedi, gelecek sene 575 ödeyecekti. Şimdi vatandaşımıza diyoruz ki 700 lira öde. Herkes aynı arabayı kullanmıyor. Herkesin aynı yaşta arabası yok. Vatandaşın bu konudaki tepkisine hak veriyorum. Vatandaşlarımız bu konuda her zaman duyarlı olsunlar, başımızın üstüne. Burada bir sorun yok" diye konuştu.

ENGELLİYE ÖTV’SİZ OTOMOBİL SINIRI

Ağbal’ın bazı ayrıntılarını açıkladığı 130 maddelik torba tasarı TBMM’ye sunuldu. Tasarıya göre 2017 yılında vergi dilimlerindeki artış nedeniyle asgari ücretin bin 404 liranın altına düşmemesi için yasal düzenleme getiriliyor. Hazine’nin borçlanma yetkisi 37 milyar lira artırılıyor. Özel iletişim vergisi yüzde 7.5 olarak tek oranda düzenleniyor. Engellilere sağlanan ÖTV’siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin liranın altına olan araçlarla sınırlandırılıyor. Turizm yatırımcıları kira sürelerini 49 yıla uzatabilecekler, isterlerse tesislerin olduğu yerleri satın alabilecekler. Öte yandan Terörle mücadele sırasında yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz Darbe girişiminde yaralananlardan ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları memur unvanlı kadro ve pozisyonlara atanamıyordu. Yapılan düzenleme ile bu kişilerin “hizmetli” unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur” unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaları sağlanıyor. Şirketlerin döviz cinsinden borçlanmalarını takip etmek ve döviz borçlanmasına ilişkin riskleri belirleyip ona göre para politikası tedbirleri almak amacıyla Merkez Bankasına bilgi toplama yetkisi veriliyor.

YERLİ OTOMOBİLE DESTEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OVP hedefleri kapsamında yerli marka otomobil destek programının hayata geçirileceğini söyledi.

PARANIZI GERİ İSTEYİN

Bu hesabı yapıp başvuru yapmanız gerekiyor. Aksi halde bu durum otomatik olarak dikkate alınmıyor. Ayrıca araç sahipleri, son 5 yıla ait MTV ödemelerini kontrol ederek, fazla paraların iadesini talep edebiliyor.

2018 MTV MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ FİYAT TABLOSU İNDİR

MTV ÖDEMESİ HANGİ BANKALARA ÖDEME YAPILABİLİR

AKBANK T.A.Ş.

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

HSBC BANK A.Ş.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE Garanti Bankası A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

MTV İSTEYEN KREDİ KARTI İLE ÖDEYEBİLİR

Ayrıca vatandaşlar Akbank, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC, Ziraat Bankası, TEB, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'nın internet şubesi üzerinden deMTV ödemelerini kredi kartlarıyla gerçekleştirebilecek.

ARACINIZIN YAŞINI HESAPLAMANIN YOLU

Aracınızın yaşını ilgiliMTV ödemesinin ait olduğu yıldan, aracınızın modelini çıkartıp sonuca 1 ekleyerek bulabilirsiniz.

Örneğin; 2013 model bir aracınız varsa 2016 yılı MTV ödemesi için araç yaşını (2016-2013+1=4) olarak seçmelisiniz.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL ÖDENİR?

E-devletin sunduğu hizmetlerden birisi de vergi ödeme sistemidir. Bu sayede MTV hesaplama, araç vergisi sorgulama gibi işlemler böyle gerçekleştirilebilecektir. Araç vergisi borcunuzu böylece sorgulayabilir ve ne kadar olduğunu görebilir, araç vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca araç tipini, aracın motor silindir hacmini ve aracın yaşı bilgilerini girerek araç sorgulama işlemini ve diğer işlemleri yapabilirsiniz.

Konular

Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
Suyla çalışan araba var mıdır?
Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
Elektrikli araçlara MTV indirimi
Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
Yerli otomobilde devlet ortak mı?
Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı