Araç Haciz Sorgulama E-Devlet Giriş



Araç Haciz Sorgulama E-Devlet Girişi için Lütfen Tıklayınız

E Devlet Girişi yaparak araç ile ilgili birçok sorgulama bilgisine ulaşabilirsiniz. Günümüzde büyük kolaylıklar sağlayan internet hizmetleri arasından Araç Bilgi Sorgulama belki de en fazla yapılan sorgulamalar arasında bulunur. Sıfır kilometre araç alırken kafamız rahat olur. Çünkü araç henüz orijinaldir ve orijinalliğini bozacak bir süreç yaşanmamıştır. Ancak trafiğe çıkan her araç çeşitli riskler barındırmaktadır. E Devlet girişi plaka ile araç sorgulama trafik cezası borç hasar bilgisi öğrenme işlemleri için haberimize bakınız.

Araç Haciz Sorgulama E-Devlet Girişi için Lütfen Tıklayınız

E Devlet Girişi Plaka İle Araç Sorgulama Trafik Cezası Borç Hasar Bilgisi Öğrenme, Trafikte herhangi bir kazaya maruz kalmak hem maddi hem de manevi olarak olumsuz bir sürecin yaşanmasına sebep olur. Aracın hasar kayıtlı olması veya trafik cezası yemesi, borcunun ödenmemesinden kaynaklanan haciz işlemi gibi birçok araç maddi yükümlülüğü bulunmaktadır.

Bu anlamda vatandaşların etkin olarak hizmet alması için Türkiye gov tr üzerinden araç sorgulama ekranı bulunmaktadır. Edevlet girişi yapılarak girilen sistemde dilerseniz aracınız ile ilgili birçok bilgiyi öğrenebilirsiniz. Araç sorgulamalarının büyük bir çoğunluğu plaka ile yapılmaktadır. Yani araç plaka bilgisi nin sisteme girilmesi ile birlikte araç trafik cezası, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu, Banka borcu, Üzerinde Haciz var mı, Araç hasar kayıtlı mı gibi daha sayabileceğimiz onlarca bilgi öğrenilebilmektedir. Plaka ile araç sorgulama hizmetlerinin hepsi E Devlet üzerinden yapılmaz. Örnek verecek olursak Tramer sorgulama yani araç ile ilgili kaza esnasında tutulmuş bir tutanak kaydı var ise bu Tramer yani Trafik Merkezi resmi sitesi aracılığı ile öğrenilmektedir.
Hasar kaydı sorgulama işleminde 5664 numaralı SMS hattını kullanarak Turkcell, Vodafone ve Avea operatörlerinizden araca ait hasar geçmişi sorgulama sını yapabilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama ve hesaplama işlemlerinde ise GİB yani Gelirler İdaresi Başkanlığının resmi sitesi üzerinden araç plakası ile bulunduğunun yıl ve vergi dönemine ait borçlarınızı öğrenerek yatırabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminde ise EGM Yani Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi sayfası üzerinden Ruhsata veya araç plakasına işlenmiş cezaların nedenini ve Trafik cezası nın ne kadar olduğu bilgisini öğrenebilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi ve Otomatik Geçiş Sistemi sorgulamaları de genel olarak Bakiye, Borç, Ceza gibi sorgulama içeriklerini kapsamaktadır.

Bu Araç sorgulama ların her biri PTT üzerinden yapılabilmektedir. Yukarına belirtmiş olduğumuz sorgulamaların her biri araç sorgulama işlemleri arasında en yoğun yapılan sorgulamalardır. Sorgulamaların ortak noktası araç plaka bilgisinin sisteme girilmesi ile öğrenilmesidir. Bir birinden farklı tarafları ise bazı sorgulama içerikleri Türkiye gov tr üzerinden E devlet Girişi ile yapılan sorgulamalar iken bazıları ise ilgili devlet kurumunun veya anlaşmalı bankaların resmi sitelerinden yapılan plaka ile araç sorgulama larıdır. Eğer 2. El bir araç almayı düşünüyorsanız kesinlikle araç ile ilgili sorgulama yapmadan araç almayınız.

Konular

Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
Suyla çalışan araba var mıdır?
Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
Elektrikli araçlara MTV indirimi
Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
Yerli otomobilde devlet ortak mı?
Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı