İkinci 2. El Taşıt Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları Hesaplama 2018
Hayalinizdeki taşıtın sahibi mi olmak istiyorsunuz? O halde bankaların taşıt kredisi faiz oranları 2018 verilerini inceyebilirsiniz. En uygun taşıt kredisi veren bankayı da öğrenebilirsiniz.
Taşıt kredisi faiz oranları 2018 Günümüzde arabalar özel hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Ancak araçların yüksek fiyatlarla satılmasından dolayı herkes nakit parayı bulmakta güçlük çeker. Bu ve buna benzer durumlarda ise bankalar tarafından taşıt kredisi kullanılabilmektedir. Sizler için taşıt kredisi faiz oranları 2018 verilerini araştırdık ve güncel verilere ulaştık. İşte tüm bankaların araba kredisi faiz oranları listesi.
Türkiye'de taşıt kredilerinin yüksek seviyelerde seyir ettiği bilinmektedir. Ancak konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle beraber, taşıt kredilerinde de faiz oranının azalacaı öngörülmektedir. Taşıt kredilerinde 48 aya varan vade seçenekleri ve uygun faiz oranlarıyla kullanabilirsiniz.
En Uygun Araç Kredisi Veren Banka Hangisi?
Araba sahibi olmak isteyenlerin son zamanlarda en çok yönelttikleri sorulardan birisi de hangi banka en uygun faiz oranıyla taşıt kredisi vermektedir. İşte bu soruya cevap vermek gerekirse, sizler için geniş çaplı bir araştırma yapıp bankaların faiz oranlarını güncel ve liste halinde sunduk. Öncelikle belirtmek gerekirse, taşıt kredisi almak için 2. el olan araçlarda yaşlı olmayan araçları tercih etmelisiniz. Her aracın bir kasko değeri vardır ve bu kasko değerinin %70'ine kadar bankalar kredi vermektedir. Kasko değeri 50 bin lira üzerinde olan araçlar için %50, 50 bin liranın altında olan araçlar için ise %70'ine kadar kredi kullanabilirsiniz.
Tabi taşıt kredisi kullanmak için banka siciliniz düzgün, kredi notunuz iyi seviyede ve bankanın istediği kriterleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Bankalarda genellikle 5 yaşa kadar taşıt kredisi verilmektedir. Bazı bankalar kampanya yaparak, araçlarda 10 yaşa kadar kredi verilmektedir. Taşıt kredisi, ihtiyaç kredinin aksine 36 ay değil; 48 aya kadar kredi verilmektedir.
Banka - Faiz oranı (Taşıt Kredisi)
Ziraat Bankası
%1,21
Akbank
%1,25
Türkiye İş Bankası
%1,25
Albaraka
%1,30
Denizbank
%1,31
Yapı Kredi
%1,34
Anadolubank
%1,35
Qnb Finansbank
%1,35
TEB
%1,37
Odeabank
%1,40
Burgan Bank
%1,42
HSBC
%1,44
İNG BANK
%1,44
Fibabanka
%1,49
İCBC
%1,60
Bank Pozitif
%1,59
Yukarıdaki listeye göz atarak taşıt kredileri için faiz oranlarını hesaplayabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Böylece sizde hangi bankanın daha uygun faizle taşıt kredisi verdiğini öğrenebilir ve kredi çekeceğiniz bankayı belirleyebilirsiniz. Taşıt kredilerinin 2018 yılında da bu seviyelerde olacağı beklenmektedir.
Taşıt Kredisi Faiz Oranı Ziraat Bankası
Türkiye'de 3 kamu bankasından birisi olan Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranları, 2018 yılında da düşük seviyelerle vatandaşlarımıza sunulmuştur. Diğer bankaların aksine en uygun faiz oranlarıyla kredi sunan Ziraat Bankası, %1,22 olarak yansımaktadır. Ziraat'te taşıt kredileri için alacağınız arabanın en fazla 5 yaşında olması gerekmektedir. 5 yaş üstü arabalara Ziraat Bankası'nda kredi verilmemektedir. Taşıt kredisi faiz oranları günümüz şartlarında bu seviyede sunulmaktadır.
Bu konuyu inceleyerek en uygun taşıt kredisi veren bankalar inceleyebilirsiniz. Böylelikle sizde alacağınız arabaya ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenebilir ve belirlediğiniz bankaya giderek taşıt kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Son olarak, 2018 yılında faiz oranlarını takip ederek bu konudan sizlere güncel verilerle birlikte sunacağız. Eğer sizde bu yıl içerisinde taşıt kredisi çekmek istiyorsanız, güncel verilere ve taşıt kredisi kampanyalarına ulaşmak için sitemizi takip edebilirsiniz.
Konular
- Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
- Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
- Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
- Suyla çalışan araba var mıdır?
- Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
- Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
- Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
- Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
- Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
- EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
- Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
- Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
- Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
- Elektrikli araçlara MTV indirimi
- Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
- Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
- Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
- Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
- Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
- Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
- Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
- İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
- Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
- Yerli otomobilde devlet ortak mı?
- Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
- Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
- Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
- Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
- İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
- Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı