MTV Ödemesi ne zaman yapılır?



Motorlu Taşıtlar Vergisi Ocak ve Temmuz ayında iki taksit halinde ödenebilmektedir. 2016 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksiti Temmuz ayında ödenecek.

Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme İşlemleri için Tıklayınız

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşlarına bazı sorumluluk ve yükümlüleri yerine getirmelerini zorunlu tutmuştur. Bunlardan birisi de vergi yükümlülüğüdür. Bir çok vergi çeşidi bulunmaktadır ve bunlarda birisi de Motorlu Taşıtlar vergisidir. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2016 yılında ne kadar artacak? Motorlu Taşıtlar Vergisi hesaplama nasıl yapılır? Tüm soruların yanıtları sayfamızın devamında…


MOTORLU TAŞIT VERGİSİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL ÖDENİR?

E-devletin sunduğu hizmetlerden birisi de vergi ödeme sistemidir. Bu sayede MTV hesaplama, araç vergisi sorgulama gibi işlemler böyle gerçekleştirilebilecektir. Araç vergisi borcunuzu böylece sorgulayabilir ve ne kadar olduğunu görebilir, araç vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca araç tipini, aracın motor silindir hacmini ve aracın yaşı bilgilerini girerek araç sorgulama işlemini ve diğer işlemleri yapabilirsiniz.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ E-DEVLET SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ


MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NEDİR?

Ülkemizde tüm mal varlığına vergilendirme uygulanmaktadır. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, Emlak Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi olmak üzere bir çok vergi çeşidi vardır. Araba, tır, kamyon, otobüs, minibüs, Panel Van, motorsiklet, traktör, kamyonet ve jeep gibi motorlu araçlara sahip olan kişiler de Motorlu Taşıt Vergisi yani kısa adı ile MTV’yi ödemek ile yükümlüdür. Tüm araç sahibi vatandaşlar her yıl iki defa MTV ödemek zorundadır. Motorlu Taşıtlar Vergisi Ocak ve Temmuz aylarında ödenmektedir. MTV, son yıllara kadar aracın bağlı bulunduğu vergi dairelerine ödeniyordu. Fakat artık teknolojik imkanlar sayesinde online olarak borç ödemesi gerçekleştirilebiliyor. Peki MTV e-devlet sistemi üzerinden nasıl ödenir?

2016 YILINDA TRAFİK CEZALARINDA ARTIŞ VAR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre bu yıl tüm vergilerin, ceza ve harçların % 5,58 oranında artırılması beklenmektedir. Yeniden değerleme oranlarına göre bu artışın yapılması tahmin ediliyor. Bu açıklamaya göre 1 ile 3 yaş grubundaki 1.300 cm3’e kadar olan arabaların Motorlu Taşıt Vergisi 624 liraya çıkacak. 1301 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin 998 liraya, 4001 cm3’ün üstündeki arabaların ise 22.717 liraya çıkması beklenmektedir.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren hız sınırını % 30’a kadar aşan vatandaşlar 200 lira ödeyecek. % 30’un üstünde hız aşımı yapan sürücülere ise 413 lira ceza yazılacak. Kırmızı ışıkta geçen araçlar 200 lira ödeyecek. Emniyet kemeri takmayan sürücüler ve park yasağı kuralını çiğneyen sürücüler 90 lira ceza ödeyecek. Alkollü araç kullananların ilk cezası ise 845 lira olacak.

GİB Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız

Hangi araçlar için motorlu taşıtlar vergisi ödenmesi gerekmez?

1- Sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, genel ve özel bütçeli idareler, belediyeler, köy tüzel kişilikleri ve Türkiye Kızılay Derneği adına kayıt ve tescil edilen taşıtlar,

2- Karşılıklı olmak şartı ile, yabancı devletlerin Türkiye'de bulunan elçilik ve konsoloslukları ile elçi, maslahatgüzar ve konsoloslarına, elçilik ve konsolosluk memurlarına ait taşıtlar,

3- Sakatlık dereceleri %90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar,

4-Aracın geçmiş döneme ait borcu olmaması kaydıyla hurda halinde olan araçlar.

Konular

Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
Suyla çalışan araba var mıdır?
Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
Elektrikli araçlara MTV indirimi
Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
Yerli otomobilde devlet ortak mı?
Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı