Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı için yola çıkan tüm sürücülerin aracında can taşıdığı bilinciyle hareket etmesini isteyerek, "Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor." dedi.
Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle yoğun araç trafiği yaşanacak şehirlerarası yollarda vatandaşların rahat ve güvenli yolculuk etmelerini sağlamak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağına işaret eden Arslan, elim kazalardan korunmak için sürücüleri, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.
Arslan, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanan sürücülerin hem kendilerine, hem sevdiklerine ve başka insanlara zarar verdiğini vurgulayarak, sürücülere dikkatli olmaları ve bayram coşkusunu acıya çevirmemeleri çağrısında bulundu.
Her bir sürücünün aracında can taşıdığı bilinciyle direksiyon başına geçmesini isteyen Arslan, "Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor." ifadelerini kullandı.
- "Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın"
Sürücüleri, trafik kurallarına uymaları, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri konusunda uyaran Arslan, şunları kaydetti:
"Yola çıkan tüm sürücülerin, hava, yol, araç durumunu ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları gerekiyor. Sürücülerden, uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmalarını ve yeterli yakıt almalarını, şerit ihlallerinden kaçınmalarını, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamalarını istiyoruz. Aşırı yağış alan bölgelerde ani heyelan ve çökme durumuna karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Uyarılara kulak verin, bayram sevincine ara vermeyin."
Arslan, sürücülerin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında, Yol Danışma Birimi'nin "0 312 415 88 00 ve 425 47 12" numaralı telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesi "www.kgm.gov.tr" adresinde hizmete sunulan "güzergah analizi" programı ile "yol durumu" sayfalarından en uygun alternatifleri sorgulamalarının mümkün olacağını hatırlattı.
Bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde 2-10 Temmuz tarihlerinde, zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verileceğini bildiren Arslan, kısa süreli çalışmaların ivedi şekilde bitirileceğini, çalışmaların devam ettiği, farklı nedenlerle yolun fiziki standartlarının düşük olduğu kesimlerde ise standartlara uygun olarak uyarıcı trafik işaretlemesi yapılacağını söyledi.
- TrenKart sahiplerine bayramda yüzde 50 indirim
Arslan, Ramazan Bayramı'nı kapsayan tarihlerde seyahat edilmesi koşuluyla TrenKart sahibi yolculara YHT ve anahat trenlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını ifade etti.
Artan yolcu talebini karşılayabilmek ve yolculara daha iyi hizmet verebilmek için 30 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde yüksek hızlı tren (YHT), ekspres ve bölgesel trenlerde ek tedbirler alındığına işaret eden Arslan, "Bu kapsamda, 1-3 Temmuz ile 8-10 Temmuz tarihlerinde Ankara-Konya-Ankara için ek YHT seferleri konuldu. Bazı anahat ve bölgesel trenlere ise vagon eklenecek. 30 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde İzmir Mavi Treni, Konya Mavi Tren, 4 Eylül Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Vangölü Ekspresi, Çukurova Ekspresi, Pamukkale Ekspresi ve Fırat Ekspresi'ne birer adet pulman vagon eklenecek." diye konuştu.
Konular
- Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
- Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
- Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
- Suyla çalışan araba var mıdır?
- Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
- Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
- Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
- Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
- Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
- EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
- Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
- Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
- Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
- Elektrikli araçlara MTV indirimi
- Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
- Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
- Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
- Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
- Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
- Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
- Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
- İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
- Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
- Yerli otomobilde devlet ortak mı?
- Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
- Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
- Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
- Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
- İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
- Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı