İklim koşulları sigortacılık sektörünü de değiştiriyor
Küresel ısınma ve şehirlerde artan betonlaşmayla birlikte değişen iklim koşulları sigortacılık sektörünün de iklimini değiştiriyor. Son 10 günde yaşanan iki felakette hasarın 1.5 milyar TL civarına ulaşması sigorta şirketlerini iklim değişimini gözeten yeni risk haritaları çıkarmaya yöneltiyor.
Küresel ısınmayla birlikte değişen iklim koşullarının getirdiği doğal afetler, her geçen gün sigortacılık sektörünün de 'iklimini' değiştiriyor. İstanbul'da son 10 günde yaşanan iki büyük felakette oluşan ve 1.5 milyar TL civarında oluştuğu tahmin edilen hasarın büyüklüğü de sektör şirketlerini önümüzdeki döneme ilişkin farklı adımlar atmaya itiyor.
Gazete Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, bu doğrultuda bazı şirketlerin teknoloji şirketleri ile de işbirliğine giderek kendi bünyelerinde, Türkiye genelinin doğal afet risk haritasını çıkarmaya başladıkları belirtiliyor. Aslında Türkiye'deki doğal afetlere ilişkin risk haritalarının bulunduğunu ancak bunların deprem için olanının farklı, sel için olanının farklı, yangın için olanının farklı kurumlarda olduğu örneğini veren sigortacılar, artık sigorta şirketlerinin kendi portföylerini iyi yönetme ve doğru fiyatlama yapmak için, bütün doğal afetleri içeren risk haritalarını kendi merkezlerinde toplamak için adımlar attığını belirtiyorlar. Eskiden doğal afet risk haritasının neredeyse sadece deprem üzerinden yapıldığını belirten sektör uzmanları, son birkaç yılda giderek şiddetlenen ve son iki örnekte görüldüğü gibi zirveye çıkan sel ve dolu felaketlerinin sektör için giderek önem kazandığını belirtiyorlar.
Son 10 günde iki felaketin 1.5 milyar lira civarında hasara yol açtığını hatırlatan sigortacılar, sigorta şirketlerinin teknoloji şirketleriyle anlaşarak oluşturacakları doğal afet risk haritasının, depremden sele, doludan fırtınaya ve yangına kadar bütün doğal afetlerde alınacak risklerin daha net görülmesini sağlayacağını ifade ediyorlar.
Teknoloji şirketleri ile anlaşan bazı sigorta şirketleri, depremden, sele, doludan fırtınaya her türlü doğal afetin risk haritalarını yeni iklim koşullarına göre çıkartıyor. Amaç her geçen yıl iklim nedeniyle artacağı öngörülen doğal afetleri doğru ölçümleyip ona göre fiyatlama uygulamak.
İKLİM BOZULDUKÇA DAHA DA ARTACAK
İklim bozuldukça, sel, dolu, fırtına ya da kuraklık gibi felaketlerin iyice artacağını belirten uzmanlar, sigorta şirketlerinin her türlü koşula göre, kendi bünyelerinde oluşturdukları detaylı risk haritalarıyla hesabını kitabını daha iyi yapacağını, nerede ne risk var doğru ölçümleyip, ona göre fiyatlama yapmaya başlayacağını kaydediyor.
Sigorta şirketleri yeni iklim koşullarını gözeten risk haritaları hazırlıyor
'İKLİMDE DEĞİŞİM ARTIK HAYATIMIZI ÇOK ETKİLİYOR'
Küresel risk raporlarında orta ve uzun vadeli yaklaşımlarda iklim değişikliğinin etkileri konuşuluyor. Bu konuda geçmişte entellektüel bir tartışma konusu gibi dururken, artık hayatımızı etkiliyor. Artık yağmur daha şiddetli yağıyor ve daha sık sel vakaları görüyoruz, son olayda olduğu gibi dolu taş gibi yağıyor, hava sıcak olunca da adeta çöl sıcakları yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde maalesef bu tip doğa olaylarını daha fazla yaşayacağız. Sigorta şirketleri de kendilerini bu gelişmelere hazırlamak zorunda.
Konular
- Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
- Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
- Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
- Suyla çalışan araba var mıdır?
- Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
- Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
- Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
- Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
- Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
- EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
- Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
- Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
- Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
- Elektrikli araçlara MTV indirimi
- Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
- Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
- Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
- Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
- Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
- Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
- Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
- İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
- Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
- Yerli otomobilde devlet ortak mı?
- Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
- Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
- Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
- Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
- İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
- Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı