Köprüden kaçak geçen araçlar için yeni uygulama
Gece geç saatlerde yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Valilik ile konuştuk. Yasak olmasına rağmen buradan kaçak geçmeye çalışanlar köprüden önceki son çıkış noktalarından döndürülecekler. Hem ceza yiyecekler hem geri gidecekler" dedi.
ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı-Gebze arası banliyö hattı, Avrasya Tüneli ve köprülerdeki kaçak geçiş ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Arslan, özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden gece geç saatlerde kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyardı. Arslan, "Sürücüler kurallara uysunlar, gelen cezalarla mağdur olmasınlar. Valilik ile konuştuk, köprü girişlerinden önceki son çıkış noktasında geri döndürülecekler. Böylece daha çok mağdur olacaklar. Hem ceza yiyecekler hem geri dönecek ve yolu zaten geçecekler. Bir kural konulmuşsa herkes lütfen uysun, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz" dedi.
GÜMRÜKTEN ÇIKAMAYACAK
Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçen yabancı araçlarla ilgili olarak da yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek üzere olduklarını açıklayan Arslan, şöyle konuştu: "Yabancı araçlarla ilgili sistemi kuruyoruz. Yabancı araç eğer kaçak geçiş yaparsa gümrük kapısından çıkamayacak. Cezasını ödeyip çıkacak. Gümrük girişinde kart alabiliyor araçlar ancak nasıl olsa ben bir daha buradan geçmem deyip basıp gidiyor. Ama kurduğumuz sistemle hangi aracın kaçak geçtiğini göreceğiz. Orada işlem yapılacak. Hedefimiz yeni yıla kalmadan bu işlemi bitirmek. Kapı çıkışlarını gümrük bakanlığı takip edecek ancak biz bilgi vereceğiz."
BANLİYÖ İÇİN SON 1 YIL
Halkalı-Gebze arasında yapımı devam eden banliyö hattı ile ilgili de bilgi veren Bakan Arslan, "Marmaray ayrı banliyö hatları ayrı değil. Halkalı'dan Gebze'ye kadar kesintisiz tek sistem olacak. Halkalı'dan kalkan bir tren Marmaray metro araçlarıyla gidecek. 3 ayrı proje gibi anlaşılıyor. Evet yapıları farklı, Marmaray denizaltında. Ancak banliyöler metro standardında olacak. Bunlar Marmaray'a bağlanacak. Gebze'den kalkan bir tren Halkalı'ya kadar kesintisiz gidecek. Bu 2018 Aralık ayında açılacak. Tam 77 kilometre gidecek bu araç..."
İLK METRO 2019'DA
Yeni havalimanı bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Pendik-Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-3'üncü Havalimanı metro hattı çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 3'üncü Havalimanı-Halkalı yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. 3'üncü havalimanına tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. 3'üncü Köprü bağlantısı bitti. Odayeri'nden D-20 dediğimiz Çataca'ya bağlanacak yol bu sene sonunda bitiyor. Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitiyor. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapıyoruz. Metro ondan biraz daha sonra bitecek. Ancak havalimanına araçla ve toplu taşıma yapacak olan bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019'da açmayı planlıyoruz. Atatürk havalimanı'na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahilyolu. Yeni Havalimanı'na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak."
AVRASYA'DAN 49 BİN ARAÇ GEÇİYOR
AVRASYA Tüneli'nin 1'inci yılını doldurmak üzere olduğunu belirten Bakan Arslan, "Avrasya'dan şu anda günlük ortalama araç geçişi 49 binlerde. Biz geçen yıl 20 bin ile başlamıştık ancak yılbaşına kadar ücretsiz taşıma yapmıştık. Şu anda 48 bini geçtik" dedi.
THY ÖNCÜ OLMALI
YENİ havalimanı için Türk Hava Yolları'nın "Önce başka havayolları taşısın" talebini değerlendiren Arslan, "Önce diğerleri gelsin, sonra biz gidelim olmaz. Milli bayrak taşıyıcımızı nasıl biz her zaman öncelikliyor isek 3'üncü Havalimanı'nın hizmete girmesinde ve başarılı bir şekilde hizmet etmesinde aynı şekilde onlar da hizmet edecek. Milli bayrak taşıyıcısı olmak bunu gerektirir. Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılacak. Kalan 11 ayda herkes gecesini gündüzüne katıyor. Buna THY de dahil" diye konuştu.
Konular
- Elektrikli otomobillerde ÖTV'ye zam olacak mı?
- Gereksiz Yere Dolaştıran Taksiciye Caza
- Aracın kilometresini düşürüp satanlara hapis!
- Suyla çalışan araba var mıdır?
- Yolcular için gümrük rehberi yayımlandı
- Otomotiv Ürünlerine İlişkin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Yayımlandı
- Yerli otomobilde seri üretim ne zaman?
- Değer kaybı tazminatı nedir nasıl alınır?
- Uber kent trafiğini arttırıyor mu?
- EDS 81 ilde uygulanmaya başladı
- Elektrikli araçların şarj ünitesi nerede üretilecek?
- Araç sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır?
- Kazalardaki artışta telefon kullanan yayaların etkisi büyük
- Elektrikli araçlara MTV indirimi
- Kaskoda muafiyet bedeli nasıl hesaplanıyor?
- Otopark ile plakaya yazılan ceza bilgilerini e devletten nasıl sorgulayabilirim?
- Taksi plakası alım satımında yeni sistem nasıl olacak?
- Taksilerin tepe lambalarında ne gibi yenilikler olacak?
- Gümrüklerde 24 saat çalışma düzeni getirildi
- Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı cihazları yasaklandı
- Ölümlü trafik kazasında tazminat talep edilebilir mi?
- İkinci el araç satımında yetki belgesini kim veriyor?
- Otomotiv test merkezi nereye yapılacak?
- Yerli otomobilde devlet ortak mı?
- Otoparklarda çürümeye terk edilen araçlar satılacak
- Kilometresi düşürülen araç satıcıya verilip bedeli iade alınabilir mi?
- Modifiye araçlarda üründen kaynaklı ölüm ve yaralanmalarda sorumluluk kimin?
- Yurtdışına çıkış harcı uçak biletinin içinde olacak
- İGA yeni taksicilerde hangi özellikleri arıyor?
- Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı